Webshop is lehet a YouTube-on

A videókban látott holmikat lehetne közvetlenül megvásárolni.

Komoly fejlesztésbe és tesztelésbe fogott bele a YouTube, a Bloomberg beszámolója szerint a videómegosztó részben webshoppá válna. Az ötlet, hogy a szolgáltatás szeretné a videókban látott holmikat egyszerűbb módon megvásárolhatóvá tenni a nézők számára, közvetlenül a felületén lehetne azokat kosárba tenni és kifizetni. Ettől függetlenül nem saját raktárkészlettel dolgozna, hanem más cégek szolgálnák ki a felületén leadott rendeléseket.

Ráadásul a források szerint, nemcsak a nagyon boltok szerződhetnének le a YouTube-bal, a webshop indítását bárki számára lehetővé tevő Shopify integrációjának köszönhetően a legkisebb cégek, vagy akár maguk a youtuberek is közvetlenül tudnák árulni rajta a portékáikat. A tesztben résztvevő tartalomkészítőknek manuálisan kell hozzácímkézniük a videóikhoz a termékeket.

A YouTube csak amolyan kirakat volna, lehetővé tenné a vevők számára, hogy ne kelljen ezerféle webshopba beregisztrálniuk.

 

Nagy valószínűséggel jutalékot kíván beszedni a tranzakciók után, azonban az általa nyújtott kényelem nagyban növelheti az eladásokat, így végső soron mindenki jól járhat az elképzeléssel. A Bloomberg megkeresésére a YouTube szóvivője megerősítette a koncepció tesztelésével kapcsolatos pletykákat, de a részletekbe nem kívánt belemenni, pusztán egy kísérletnek minősítette a kezdeményezést.

Forrás: origo.hu

Kép forrás: wikimedia.org